Aktiviteten mad på bål styrker børns samspil med hinanden og koncentrationen.
Børnene lærer at være en del af en gruppe hvor alle deltager aktivt for at få aktiviteten til at lykkedes. Hvis det fejler undervejs er der ingen suppe. Børn lærer hinanden at kende på ny områder og lærer at give plads til alle og vide at alle er med til at gøre en forskel.
Kigger vi på den krops fænomenologiske forståelse danner kroppen grundlaget for all oplevelse, erfaring og samhandling i naturen.
At se, føle og røre samt at deltage aktivt i naturen og herigennem få læring ind.
Naturens udfordringer gør at man må samarbejde om praktiske og kropslige opgaver. (hvad gør vi hvis det regner, blæser meget)
I friluftslivet lægges de faste roller og forventninger til side og der bliver en mere afslappet kommunikation. Det kan være forholdes fra pædagog til barn, hvor man i naturen er fælles om at arbejde med aktiviteten og arbejder på lige fod.
Mine overvejelser inden aktiviteten var at have fokus på samarbejde imellem børnene. At styrke deres bånd til hinanden samt deres samarbejde. At de får mulighed for at arbejde sammen på en anderledes måde en de gør i normal undervisning og give den en forståelse af at alle skal deltage aktivt for at komme i mål.
Skrevet af Dana
Sølvik, R. (2011). Friluftsliv som sosialt læringslandskap for ungdom med adferdsvansker. I: Souilé, T. & Therkildsen, B. (Red.), Friluftsliv - for mennesker med funktionsnedsættelse (s. 80-92). Handicapidrættens Videnscenter. ISBN: 978-87-90388-18-8 (INI
Det koger godt
Den smagte rigtig godt
Bålet skal laves : nogle børn skal finde brænde og starte bålet op. de skal hele tiden sørge for at der er brænde nok på bålet så dette ikke går ud.
Forberedelse : nogle børn skal stå for forberdelsen af de forskellige grøntsager og kød der skal bruges i madlavningen. Kartofler og løg er dyrket selv og skal graves op. Alle grøntsager skrælles og skæres i små stykker.
Kylling i dej og bagte æbler med kardemomme og kanel.
22/1-2022
Efter dejen var lavet blev kyllingen lagt pakket ind så den var klar til bålet. Dejen er lavet af mel og vand.
Æblerne blev skåret over, fjernet kærnehuset og krydret med kardemomme og kanel.
Dejen bliver til:
Herefter Bliver kyllingen lagt dejen og krydret med lidt hvidløgspulver, Timian, Oregano, Peber, Salt og Oregano.
Da bålet var brændt så meget at gløderne kunne bruges til maden blev kyllingen og æbler lagt i:
Varm kakao hører bare med, når man er udenfor. Det er lige som om, alting bare smager bedre udenfor.
Fint indlæg med god dokumentation af båltilberedningen - det ser lækkert ud! Hvem mon har været afsted? Inddrag meget gerne den læste litteratur omkring friluftsliv: https://natur-miljoe-udeliv.blogspot.com/2020/12/friluftlivstur-netstuderende-vinter.html
SvarSlet