onsdag den 9. februar 2022

Dyrehold Græshopper Dana





 Jeg har som dyrehold valgt græshopper da jeg gerne vil vide mere om dette dyr. Jeg er lige nu gået i gang med at spire korn kamut, spelt og hel hvede. Det har jeg gjort så græshopperne har noget at spise når de lommer i næste uge og samtidig bliver det også spændende at se hvilken slags korn de helst vil spise.

Jeg har surfet på nettet for at finde mere info om græshopper.

De græshopper jeg har valgt bliver store. Ca. 30-54 mm. De findes to former. Den vandrende form hvor den som regel er brunlig og den fastboende form som er mere grønlig. deres vinger er meget lange og går langt ud over bagkropsspidsen. De er længst hos den vandrende form. Vingerne er brunlige med mørke pletter.

Pædagogens rolle i processen er at stilladsere så børnene udvider deres horisont og rykker til nærmeste udviklingszone (Vygotsky)


Almindelig Vandregræshoppe
Bedste identifikationsfoto udvalgt af Naturbasen medlemmer 
Foto: Carsten Brandt

Biologi

: Lever af planteføde. Synger ikke. Æggene lægges i jorden og klækkes året efter. Den vandrende form foretager vandringer som er det vandregræshopper er kendt for.

Levested

: Lever ikke i Danmark, men kan ende heroppe efter vandringer sydfra.
 Litteratur brugt til denne beskrivelse

En iskaffe karton bliver skåret over på langs og fyldt med pladevat. Vagten gøres våd så kornene kommer til at ligge i et fugtigt miljø.



Her ligger halvt havre halvt spelt

Her er der kun kamut.

På dag 3 sker der lidt. Enkelte korn begynder at spire. Det er spelt der er begyndt at spire først 😊

Spirring på vat går langsomt så nu er der lagt korn til spirring i jord


Både spelt og kamut spirer godt. Havre er slet ikke kommet op.



                         Klargøring af kasse. Der er lavet vandbeholder hvor der i låget er skåret et kryds. Her er der puttet en klud i som suger vandet op så den del af kluden der stikker op af låget er fugtig hvor græshopperne så kan drikke fra. Derudover er der avis samt æggebakker i kassen så de kan gemme sig. Der er sat grene ned så de kan kravle op. Dette med henblik på, når de skifter ham.


                                                     Her får de lidt kål

                                                     Smager på havregryn men det gider de ikke rigtig spise
                                                        De får frisk græs hver dag indtil kornet er vokset så meget at de kan få det at spise









På billederne kravler græshoppen ud af sin ham. Dette gør de flere gange hvor de bliver større nymfer indtil de er voksne.

Video hvor græshoppe kommer ud af dens ham























1 kommentar:

  1. Hej Dana - fint at du er kommet i gang med dit græshoppehold - beklager at vi ikke kommenterede i sidste runde (jeres blog er stadig en smule svær at få overblik over) - jeg kan ikke finde din dyreholdsopgave A.
    Fint at du selv dyrker foder til græshopperne og god foto dokumentation. Dit afsnit om græshoppen - her er alt direkte citat fra naturbasen - du skal anvende APA standarter på bloggen også, dvs. hele dette afsnit skal i anførselstegn. Det er væsentligt at du overvejer hvilke informationer der er relevante (læs gerne opgaveformuleringen) - og spørg endelig hvis du ønsker vejledning :-)
    Det er en god ide at lave en logbog hvor du følger græshoppernes vækst / hudskrifter. Tegn også gerne et økologisk kredsløb hvor græshopperne indgår.

    SvarSlet

Udviklings projekt 1

 Udviklings projekt 1 Udviklingsprojekt   1. Undring / problemstilling – Hvad er det, der skal arbejdes med og forandres eller udvikles? Re...