Aktivitet 3
Vi har i vores gruppe valgt at lave aktivitet 3 og 4 sammen.
Aktivitet nr. 3
Grannåle the:
Vi har valgt grannåle the, da det er en aktivitet, som vi vil kunne lave i fællesskab med vores borgere.
Vi har alle i gruppen en viden om og et kendskab til grantræer, som vi vil kunne give videre til vores borgere. Vi vil her arbejde med den katalog viden.
Analog viden er baseret på personlige iagttagelser og sanseerfaringer. Vi forbinder alle et grantræ med et juletræ, og overordnet er der forskellige sorter, men i bund og grund dufter de på samme måde. Så det ville være noget genkendeligt at skulle finde et grantræ. Vi vil som personale fortælle og oplyser borgerne om nye skud på træerne, at det er dem, man bruger til grannåle the.
Dialogisk viden er borgernes forskelligartede kommunikation i forbindelse med at finde og lave grannåle the. Hvis de har en telefon, kan de hente en plante app på deres telefon og ved fælles hjælp/kommunikation løse opgaven.
Kropslig viden er læring med kroppen, og når man bevæger sig og er aktiv, lærer kroppen bedre. Der er også store forskelle på, om man er ude eller inde. Der findes mange studier, der viser, at man lærer på en anderledes måde, når man er i naturen, hvilket også har en tydelig effekt på den borgergruppe, som vi arbejder med.
Phronesis er situationsbestemt dømmekraft, som er baseret på erfaringer med lignende situationer.(Ejbye. E. & Stokholm, 2015, s.61) At vores borgergrupper ved, hvordan et grantræ ser ud, og at der findes forskellige sorter, samt hvordan nye skud ser ud.
Vi kan varmt anbefale grannåle the. Det smager fantastisk, og har man lyst, kan man komme lidt citron eller appelsin i. I bund og grund er der jo igen ingen regler for, hvad man ikke kan komme i.
Grannåle the har ligeledes en god effekt på fordøjelsen og indeholder C-vitaminer.
skær eller klip nålene fri af grenene, derefter hak dem.
kog nålene direkte i vandet i en 5-10 min.
Fint at lave aktivitet 3 & 4 sammen. Relevant inddragelse af vidensformer. Hvordan er reglerne ift. at plukke grangrene i naturen? Er der forskel på the lavet af nåle fra forskellige graner - rødgran, sitka gran, normanns gran osv.? Hvordan ser man forskel? (se evt. skoven i skolen https://www.skoven-i-skolen.dk/natur-og-teknik/l%C3%A6r-tr%C3%A6erne-kende) Fint at I kan lide smagen - jeg kommer altid til at tænke på fodbad, når jeg drikker ting med gran ;-)
SvarSlet